укр | рус
Відкрився інтернет-магазин!
0
Ласкаво просимо в новий інтернет-магазин Торгового Дому «Медіфлора».
  далі
Інформаційний лист
0
Начальникам відділів охорони здоров'я обласних державних адміністрацій

  далі
Особливий світ Медіфлора
0
Окрім нових технологій сучасна людина потребує і традиційних методів оздоровлення, якими користувались наші предки. І тут на допомогу приходять Біологічно Активні Добавки (БАД). Сучасні технології дозволяють виділяти з їжі будь-які біологічно активні речовини, а БАДи дають нам можливість компенсувати дефіцит необхідних речовин, не займаючись пошуком необхідних і часто дефіцитних (з тих чи інших причин) продуктів, приготуванням дієтичної їжі.
  далі

Особливий світ Медіфлора
Сучасний рівень розвитку фармакології, здавалося б, дозволяє лікувати практично все. Проте проблеми, що постійно виникають, змушують науку звертатися за пошуком «сучасних» ліків до природи. Однак, окрім нових технологій сучасна людина потребує і традиційних методів оздоровлення, якими користувались наші предки. І тут на допомогу приходять Біологічно Активні Добавки (БАД). Сучасні технології дозволяють виділяти з їжі будь-які біологічно активні речовини, а БАДи дають нам можливість компенсувати дефіцит необхідних речовин, не займаючись пошуком необхідних і часто дефіцитних (з тих чи інших причин) продуктів, приготуванням дієтичної їжі.

Сучасний ринок БАДів насичений великою кількістю однотипних продуктів, що складаються переважно із трав. Компанія «Медіфлора» пропонує продукцію підвищеної біологічної цінності. Особливістю препаратів компанії «Медіфлора» є застосування в якості основного інгредієнта солодів злакових культур – пшениці, вівса, ячменю, кукурудзи. Солод – це зерно, що пустило ростки в спеціально створених умовах, та модифіковане до певного ступеня. Основна маса органічних речовин в пророслому зерні (солоді) – білки, легкозасвоювані вуглеводи, клітковина с харчовими волокнами, мінеральні речовини, вітаміни. Окрім вищеназваних в солоді містяться також рослинні ферменти та гормони, пігменти та поліфенольні сполуки. Крім того, для посилення лікувально-профілактичних властивостей до складу препаратів включено лікарські трави.

000073_gastrin_box.jpg В даному випадку ми маємо справу з відносно новим та перспективним класом натуральних біологічно активних речовин, які виявляють доведені оздоровлюючу та лікувально-профілактичну дії на організм і, що особливо важливо, знайомих організму людини на протязі мільйонів років. Древня людина їла те, чим і лікувався – як і говорив Гіппократ, їжа та ліки були одним і тим же. Сьогодні за допомогою сучасних БАД від «Медіфлора» ми маємо можливість відновити цю втрачену єдність.

Біологічна цінність білків визначається, перш за все, на їх амінокислотному складі. Особливо дитячий організм чутливий до складу їжі, він потребує повноцінного білка, що містить незамінні амінокислоти. Однак, біологічна цінність білків залежить не тільки від їх амінокислотного складу, але і від ступеня їх засвоюваності. Білки, які входять до складу солодів зернових, відрізняються як кількісним складом, так і співвідношенням амінокислот, що і визначає їх біологічну дію на організм людини. Так, пшеничний солод, порівняно з солодами інших злаків (вівса, ячменю, кукурудзи) містить велику кількість білка, в том числі незамінні (понад 30% від загального вмісту білка), такі як лізин, метіонін, триптофан, гістидин, цистін, аргінін. Дані амінокислоти є регуляторами обмінних процесів в організмі. Овес відомий своїми дієтичними властивостями завдяки високому вмісту білка та всіх незамінних амінокислот. В ячмінному солоді переважають низькомолекулярні білкові речовини – біля 50%, а на долю високомолекулярних приходиться біля 31%.

Важливим компонентом їжі, що обумовлює його біологічну цінність, є її вуглеводний склад. В залежності від участі в обміні речовин вуглеводи умовно поділять на ті, що засвоюються та ті, що не засвоюються. Засвоювані вуглеводи (моно- та полісахариди) дають організму 50-60% від загального числа калорій. Глюкоза засвоюється найбільш ефективно та швидко за наявності відповідних ферментів. В біологічній дії найбільш сприятливий вуглевод фруктоза: не спричиняє збільшення концентрації цукру в крові, карієс зубів (на відміну від глюкози та цукру). Харчова цінність солодів злаків в значній мірі обумовлена високим вмістом легкозасвоюваних вуглеводів та інших продуктів гідролізу крохмалю.

Полісахаридам надається велике значення в профілактиці багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту, діабету, жовчокам’яної та сечокам’яної хвороб, атеросклерозу, онкопатології, порушенню обміну речовин. Полісахариди стимулюють моторно-секреторну та евакуаторну функції кишківника. Вони є природними абсорбентами – сприяють виведенню з організму токсичних речовин, холестерину, важких металів та радіонуклідів. Крім того, вони є їжею для сапрофітної мікрофлори товстого кишківника, вони підтримують її оптимальний склад, тобто сприяють профілактиці розвитку дисбактеріозу. В свою чергу, порушення складу мікрофлори кишківника призводить до розвитку багатьох захворювань, знижує імунітет, підвищує ріст онкопатології.

Біологічні та лікувальні властивості солодів злаків залежать також від вмісту в них мінеральних речовин та вітамінів. Вітаміни, мікро- та макроелементи не мають енергетичної цінності, однак відіграють важливу роль в різноманітних обмінних процесах в організмі: регулюють водно-сольову та кислотно-лужну рівновагу, входять до складу ферментних систем, приймають участь в побудові гормонів, виконують пластичну функцію.

Так, зерно пшениці багате за вмістом вітамінів; при пророщенні зерна кількість таких важливих вітамінів як Е збільшується в декілька разів, а вітамін С синтезується в процесі ферментативного гідролізу. Вівсяний солод поступається пшеничному за вмістом вітаміну Е, незважаючи на широкий спектр вітамінного складу. Вітамінна активність кукурудзяного солоду набагато вища, ніж інших зернових. Особливо важливо, що солод кукурудзи містить велику кількість вітамінів групи В, а також вітаміну Е.

Мінеральні речовини становлять біля 0,7-1,5% істинної частини продуктів харчування. В солоді злакових мінеральні речовини містяться в вигляді солей фосфорної, сірчаної або соляної кислот або входять до складу органічних кислот. Вміст їх в різноманітних злаках неоднаковий. Вівсяний та ячмінний солоди за вмістом макро- та мікроелементів займають перше місце серед злакових культур. Серед них особливо велике значення в підвищенні властивостей продукту має значення високий вміст калію, кальцію, магнію, заліза, міді, цинку.

Особливістю солодів, що визначає їхню біологічну активність, є наявність в них рослинних ферментів та фітогормонів. Пшеничне зерно представлено спектром рослинних ферментів (амілазами, протеазами, цитазою та ін.), кількість яких зростає при солодорощенні. Наявність амілолітиних (відповідальні за оцукрування) рослинних ферментів в солоді пшениці дозволяє додавати його в композиції солодів злакових, особливо кукурудзи. Це сприяє підвищенню біологічних властивостей продукту, забезпечує його високі амілолітичні властивості, сприяючи більш повному оцукруванню крохмалю, покращуючи його харчову переносність.

Солод кукурудзи містить весь набір рослинних ферментів, найважливішими з яких є протеолітичні (відповідальні за гідроліз білка), амілолітичні. Однак недоліком кукурудзяного солоду є низька активність амілолітичних ферментів. Відмінною рисою солоду кукурудзи є значний вміст факторів, що впливають на поділ клітин (ауксинів), а такіж рослинних андрогенів та естрогенів, що забезпечує високі біологічні властивості продукту.

Запрошуємо в світ Медіфлора

Всі препарати компанії «Медіфлора» виготовляються за оригінальною технологією по унікальній рецептурі, виявляють протистресовий, імуномодулюючий, загальнотонізуючий ефекти. Можуть застосовуватись в якості допоміжної терапії в комплексному лікуванні різноманітних захворювань, в дієтичному харчуванні, як при захворюваннях, так і у здорових людей:
  • при заняттях спортом,
  • фізичних та розумових перевантаженнях,
  • під час вагітності та годування груддю,
  • для профілактики гострих та хронічних захворювань,
  • при порушеннях обмінних процесів, в тому числі ліпідного обміну.

Сьогодні компанія «Медіфлора» пропонує такі препарати:

  • Антианемін-флора – для покращення кровотворної функції, підтримання нормального рівня гемоглобіну та еритроцитів крові, підвищення опору організму інфекціям;
  • Бронхо-флора – для нормалізації функцій органів дихання, профілактики та як допоміжний засіб при відновному лікуванні після гострих респіраторних захворювань, підвищенні опору організму інфекціям, покращення роботи імунної системи;
  • Гастрин-флора – для покращення секреторної та моторної функцій шлунка та кишківника, нормалізації обміну речовин, виявляє знеболюючий, протизапальний та спазмолітичний ефекти;
  • Гепато-флора – для нормалізації роботи травного тракту, покращення обмінних процесів в організмі, профілактики загострень хронічних захворювань печінки та жовчного міхура, реабілітації після хронічних гепатитів, регенерації клітин печінки;
  • Панкрео-флора – для нормалізації секреторної функції підшлункової залози, нормалізації процесів травлення, виявляє знеболюючий та спазмолітичний ефекти;
  • Ентеро-флора – для профілактики загострень хронічних захворювань товстого кишківника, нормалізації роботи травного тракту, виявляє протизапальний та антисептичний ефекти;
  • Потентін-флора – для зміцнення імунітету, зміцнення статевої системи, покращення сперматогенезу, посилення периферійного кровообігу, виявляє загальнотонізуючу дію;
  • Релакс-флора – для зменшення збудливості центральної нерввової системи, профілактики стресу, усунення його негативних проявів, профілактики порушень сну.