укр | рус
Відкрився інтернет-магазин!
0
Ласкаво просимо в новий інтернет-магазин Торгового Дому «Медіфлора».
  далі
Інформаційний лист
0
Начальникам відділів охорони здоров'я обласних державних адміністрацій

  далі
Особливий світ Медіфлора
0
Окрім нових технологій сучасна людина потребує і традиційних методів оздоровлення, якими користувались наші предки. І тут на допомогу приходять Біологічно Активні Добавки (БАД). Сучасні технології дозволяють виділяти з їжі будь-які біологічно активні речовини, а БАДи дають нам можливість компенсувати дефіцит необхідних речовин, не займаючись пошуком необхідних і часто дефіцитних (з тих чи інших причин) продуктів, приготуванням дієтичної їжі.
  далі

Інформація від розробника

000186_123.JPG

Стан харчування населення будь-якої держави є одним iз найважливіших чинників, які відображають здоров'я населення. Дані МОЗ України свідчать, що більшість    населения    харчується    нераціонально,  це призводить до дефіциту вітамінів та деяких найважливіших мікроелементів. Тим більше, що у населення, яке мешкає у екологічно несприятливих умовах, icнyє підвищена потреба у цих мікроелементах.

У сучасних умовах найбільш швидким, економічно доступним i науково-обгрунтованим шляхом вирішення проблеми раціонального харчування є розробка спеціальних харчових продуктів підвищеної біологічної цінності, які  мають в збалансованому стані необхідні xapчовi інгредієнти: бiлки, жири, вуглеводи, а також вітаміни, мінеральні речовини та інші біологічно активні компоненти.

Згідно наказу Кабінету міністрів України (Постанова від 26 липня 2006 р. №1023) біологічно активні харчові добавки відносять до спеціальних харчових продуктів і визначаються як дієтичні  добавки. Поняття дієтичної добавки включає вітамінні, вітаміно-мінеральні або трав’яні добавки окремо та/або в поєднанні у формі пігулок, таблеток, порошків, що приймаються перорально, разом з їжею або додаються до їжі в межах фізіологічних норм, для додатково, порівняно із звичайним харчуванням, вживання цих речовин. Крім того, дієтичні добавки також містять різні суміші або речовини, у тому числі протеїн, вуглеводи, амінокислоти, екстракти рослинних і тваринних матеріалів, що вважаються необхідними або корисними для харчування та загального здоров’я людини.

Протягом останнього десятиріччя в Україні з'явилась велика кількість зарубіжних харчових добавок, більшість яких не сертифікована МОЗ України i за своїми лікувально-оздоровчими властивостями не завжди відповідає даним рекламних проспектів. Вищенаведене обумовлю актуальність створення вітчизняних дієтичних добавок, які відповідали б всім вимогам науки про харчування - нутріціології.

Протягом багатьох років в Інституті педіатрії, акушерства і гінекології  АМН України під керівництвом академіка НАН, АМУ України О.М.Лук’янової проводяться наукові дослідження по створенню продуктів підвищеної біологічної цінності на основі солоді злакових культур та лікарських трав. За розробку i впровадження їх колектив вчених був удостоєний Державної премії України в галузі науки i техніки.

Спеціальні харчові продукти підвищеної біологічної  цінності створюються тому, що дітям та вагітним жінки, які хворіють соматичними захворюваннями, часто бувають протипоказані лікарські засоби, які можуть впливати на плід, матір та дитину негативно. Дуже ефективним є включення спеціальних продуктів підвищеної біологічної цінності в комплекс оздоровчо-реабілітаційних заходів у дітей, так як їх тривале застосування (що потребує процес реабілітації) не завдає побічної дії на організм дитини.

В пророслому зерні (солоді) міститься весь нaбip інгредієнтів, необхідних для раціонального харчування - білки, легкозасвоювані вуглеводи, клейковина з харчовими волокнами, мінеральні речовини, вітаміни. Kpiм того, в солоді злаків містяться барвники та поліфенольні сполуки, а також рослинні ферменти i фітогормони. Тому продукти, виготовлені із солоду пшениці, вівса, кукурудзи i ячменю можуть бути використані не тільки для здорового харчування, але i як лікувальні.

В тeпepiшній час Інститутом  педіатрії, акушерства і гінекології АМН України спільно з ТОВ "Медіфлора" розроблені нові спеціальні харчові продукти (СХП) біологічно активні харчові добавки до лікувально-профілактичного харчування, призначені для вагітних жінок та дітей з патологією opraнiв дихання, травлення, вегетативними дисфункціями та анемією.

Завдяки спеціально розробленій технології виробництва в солодах вдалося не тільки зберегти збалансований оптимальний нaбip харчових речовин (збільшити вміст в них незамінних амінокислот, легкозасвоюваних вуглеводів, вітамінів, мікроелементів, рослинних ферментів, фітогормонів), але i отримати їx у сухому вигляді, що дає можливість випуску у формі капсул для дітей та вагітних жінок. Підвищення лікувально-профілактичного ефекту досягнуто шляхом поєднання солодів з лікарськими рослинами, як використовуються в фітотерапії хронічних соматичних захворювань. Дана технологія не має aнaлoгiв в Україні та за кордоном, на неї отримані патенти.

Проведеними експериментальними дослідженнями встановлено, що створені спеціальні  харчові продукти мають неспецифічний метаболічний ефект та протизапальні, цитопротективні, муколітичні властивості, позитивно впливають на стан вегетативної нервової системи i систему кровотворення.

В теперішній час на завод «Медіфлора» промисловим шляхом випускається цілий ряд розробок на основі полі солодових екстрактів та лікарських трав. Це група фітокомплексів для профілактики та відновлювального лікування дітей з захворюваннями органів травлення («Гастрин-флора», «Ентеро-флора», «Гепато-флора», «Панкрео-флора»), дихальної системи («Бронхо-флора»), вегетативних дисфункцій («Релакс-флора», анемій («Антианемін-флора») та рослинний імуномодулятор («Імуно-фора»).

Дані дієтичні харчові продукти підвищеної біологічної цінності пройшли клінічні випробування та сертифіковані МОЗ України.

Ми сподіваємось, що застосування розроблених фітокомплексів дає можливість підвищити ефективність оздоровчо-реабілітаційних заходів у дітей та вагітних жінок, а головне, стане засобом профілактики багатьох захворювань. Недарма Всесвітня організація здоров’я назвала 21 століття століттям профілактики.

 

 

 

Зав. відділенням проблем алергії

та імунореабілітації дітей

ДУ «ІПАГ АМН України»,

доктор медичних наук, професор,

Лауреат Державної премії

в галузі науки та техніки України                      В.Ф. Лапшин